30 jaar mediumschap

24 april, 2023
Geschreven door Willemijn
Lieve mensen,
Op deze paasochtend laat ik me graag inspireren vanuit de vruchtbare aarde waaruit het LevensCollege is ontstaan. Het is voor iedereen in dit leven een weg van moed om de bewegingen en veranderingen die voortkomen uit je ziel trouw te kunnen blijven.
Precies dertig jaar geleden ging ik voor het eerst met mijn vader naar het Arthur Findlay College in Engeland. We waren overweldigd en verwonderd om zo intens te kunnen ervaren dat de dood niet het einde is maar een nieuw begin en we allen omringd zijn door liefdevolle geestelijke begeleiding. Mijn wereld stond op zijn kop, maar de ontdekking van het mediumschap was de weg die mijn ziel wilde lopen. Thuis begonnen we heel trouw elke zondag ons open te stellen voor een bloeiende samenwerking met de geestelijke wereld. Bonnie en ik werden toen vooral als trance medium ontwikkeld en iedereen aanwezig voelden zich geïnspireerd door een sfeer van wijsheid, liefde en verbinding vanuit het goddelijke wat ons omgeeft.
Er ontstond in de kelder van mijn ouders huis een stabiele meditatieve omgeving waar we kwetsbaar konden zijn in onze gebeden en in overvloed zegeningen ontvingen. Dit ontwikkelde zich verder tot er gemiddeld vier tot vijf keer per week mogelijkheden waren om samen te komen, ofwel tijdens de open mediumschap avonden en dag workshops ofwel de zondag cirkel waar mijn ouders altijd aanwezig waren.
Ik zou graag mijn lieve ouders danken voor hun bedding, waarin wij en vele anderen een plek hadden gevonden om bewuster te worden van onze essentie en vooral gesteund werden van daaruit te leven. Daarnaast ook veel dankbaarheid voor alle mediums, leraren en de guru’s vanuit India die mij hebben begeleid en gezegend met hun wijsheid en liefde. En natuurlijk vrienden en bezoekers die ons als familie hebben gestimuleerd om aanwezig te blijven, zodat deze samenkomsten konden plaatsvinden. We lieten ons leiden door de Great Spirit, God of de Liefde en de zielengroep waar we deel van zijn. Naast deze samenkomsten werden we ook geïnspireerd artikelen en boeken te schrijven, retraites te geven en samen te werken met andere mooie mensen.
Zoals altijd blijven er ideeën ontstaan die, als het de tijd is, moeiteloos ontvouwen als een golf in de zee. Jaren later kwam er een ingeving bij Bonnie en ontstond het gevoel met een groep vriendinnen en collega’s een college op te zetten waarbinnen er opleidingen konden ontstaan voor bewustwording en groei, vanuit de psychologie, coaching en het mediumschap. Vlak nadat mijn vader overging in 2015 ging de eerste opleiding tot levenscounselor van start. Nieuwe workshops, retraites en samenwerkingsverbanden bleven zich ontwikkelen. Er kwamen in de laatste jaren docenten bij en anderen voelden juist weer een andere weg te nemen, zoals ook ik na zoveel jaren, naast het mediumschap ook andere gebieden wilde verkennen en ontwikkelen.
Tijdens de corona tijd werden velen geroepen om online een ruimte te scheppen waarin mensen rust, vrede en verbinding konden blijven ervaren in de verwarrende en voor velen angstige tijden. Dit was een nieuwe beweging waardoor er meer mensen geïnspireerd konden worden met hetgeen het LevensCollege wilde uitdragen.
Vorige jaar voelde ik het verlangen om me dieper te verbinden met alle mooie vrouwen die hun kennis en liefde met toewijding deelden op dit platform. In januari kwamen we allemaal samen om ons te openen en diepgaand te voelen wat de bedoeling was voor ons persoonlijk maar ook voor het LevensCollege. Het was duidelijk dat er verschillende lagen waren waar we doorheen bewogen om bewust te worden wat het goddelijke van ieder van ons vroeg. Zoals jullie tijdens de vorige nieuwsbrief konden lezen is het in de weken daarna helder geworden dat enkele van ons een eigen weg op wilden gaan met een nieuw platform. De tranceformation website is al in de lucht en wij wensen jullie veel inspiratie en liefde toe, opdat er nog meer mensen zich gesteund kunnen voelen in de bewustwording van hun ware aard.
Hoewel veranderingen onrust met zich mee kunnen brengen geven ze ook nieuwe kansen en kunnen vaste patronen die niet meer dienen oplossen, waardoor de ontwikkelingen die gewenst zijn de ruimte krijgen. Zo proberen wij ons te blijven afstemmen wat de bedoeling is en ontstaan er deze weken binnen het huidige team ook weer creatieve ideeën van workshops die niet eerder werden aangeboden. Zo zal ik ook weer actief instappen in het begeleiden van mediumschap maar kunnen ook andere onderwerpen op de agenda komen zoals Wild Plukken. Iedereen neemt gelukkig de tijd en ruimte die nodig is om te voelen wat ze willen zaaien en wat wil groeien, maar de basis staat stevig en open.
De eerste keer dat ik in trance raakte waren de enige woorden die werden uitgesproken ‘All is One’. Hieruit ontstond het verlangen dit gegeven gedurende mijn hele leven steeds dieper te kunnen beseffen en ervaren, in mijn hart en alle cellen van mijn lichaam waardoor mijn afgescheiden denken zich steeds meer naar binnen kan keren.
Is het niet dat we alleen vrede kunnen vinden in het gegeven dat alles in en om ons heen door de Liefde zelf wordt gedragen en geïnspireerd? Toen ik bewust werd van het mediumschap kon ik zoveel dingen niet begrijpen en nog steeds niet. Maar de vrede en het vertrouwen in mijn hart is gegroeid en ik weet dat alle veranderingen die zich ontvouwen er zijn om ons verder te ont-wikkelen om zo onze initiële eenheid dieper te kunnen beseffen.
Volgende week op 22 april zullen Willem Glaudemans en ik ons laten inspireren in de Mariakapel in Rosmalen. Zijn boek ‘Het eeuwige leven, een cursus in sterven’ las mijn vader net voor zijn overgang. Alsof ik een seintje kreeg van mijn vader, om deze dag ook het gegeven te vieren dat wij ons dertig jaar geleden in de lente van 1993 bewust werden van de liefdevolle begeleiding van de ongeziene wereld. Dankbaar voor al het moois wat daaruit voort is gekomen en zich blijft ontvouwen in de opleidingen en workshops van het LevensCollege.
Veel liefs Willemijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *