San Nijensteen – Arnhem

Tot de zomer van 2013 leefde ik een normaal “niets aan de hand” leven; getrouwd met een leuke man, 3 gezonde kinderen, een relaxte baan die ook nog een prima te combineren was met de zorg voor mijn gezin, een fijn huis, geen financiële zorgen.

Spiritualiteit was iets waar ik totaal niet mee bezig was. Sterker nog ik kende het woord niet eens. Ik leefde eigenlijk gewoon een beetje op de automatische piloot. Maar na een gesprek met vrienden over het leven na de dood en het bestaan van andere dimensies, is het alsof er een luikje wordt opengetrokken. Er iets in mij ontwaakt dat heel diep in slaap was.

De dagen daarna is het is alsof ik in een rollercoaster stap. Ik hoor stemmen uit het niets, ruik geuren die er niet zijn, voel de aanwezigheid van energieën om mij heen en heb contact met overleden familieleden. Ik kan ze voelen, ik kan ze horen, kan met ze praten en op een gegeven moment durf ik zelfs niet meer in de spiegel te kijken omdat ik zeker weet dat ik ze dan iemand achter me zie staan. Er verschijnen beelden in mijn hoofd, alsof er een televisie aan staat, met levenslessen uit mijn verleden maar ik ook beelden waarvan ik weet dat het de toekomst zal zijn. Ik voel een enorme grootsheid in mijzelf en een verbondenheid met alles en iedereen.

Het is alsof ik Harry Potter ben, die een hele nieuwe magische wereld ontdekt. Een deel van mij vindt het fantastisch! Een ander deel zegt; help wat moet ik ermee! Mijn arme brein probeert het in een rationeel kader te stoppen, maar dat lukt niet, niets van dit alles past in dat wat ik ken.

Ik besef dat wat ik ervaar niet “normaal” is en omdat ik langzaamaan de grip te verlies besluit ik hulp te vragen.

Het volgende moment vind ik mezelf terug op een gesloten psychiatrische afdeling. De arts naast mijn bed zegt dat ik een acute psychose heb, ik krijg zware medicijnen en de mededeling dat alles wat ik ervaren heb een illusie is.

Voor mij was het echter geen illusie, geen psychose, geen ziekte, maar een spiritueel ontwaken. Het bewust worden van de grootsheid en oneindigheid van het leven. Geen wanen en hallucinaties, maar een realiteit die in onze cultuur niet als waarheid wordt gezien. Ik geloof dat wij contact kunnen maken met een ongezien veld, andere dimensies, het universum, of hoe je het ook wilt noemen.

En ja dat klinkt misschien vreemd en onbekend, maar deze ervaring heeft ervoor gezorgd dat ik met een totaal andere bril naar mezelf en het leven ben gaan kijken. Ik voel de grootsheid en ongekende mogelijkheden die ik en ieder mens in zich heeft, ik zie de magie in alle kleine dingen, en sta bewuster en vreugdevoller in het leven dan ooit tevoren.

Ik ben blij dat ik trouw ben gebleven aan dat wat ik diep van binnen voelde en niet mee ben gegaan in de conclusie van de arts. Dat ze mijn ervaring niet als realiteit zagen, dat begreep ik nog wel, maar dat er niet eens gekeken werd naar wat de betekenis van de ervaring kon zijn vond ik echt ongelofelijk.

Dit maakt dat ik een diep verlangen voel om een luisterend oor te zijn voor iedereen met soortgelijke (buitenzintuigelijke) ervaringen.

Ik geloof niet meer in toeval, zie het grote geheel achter alles. Ik kan volledig out of the box denken, voel de achterliggende oorzaak van een probleem aan en hoor ook de woorden ook niet worden gezegd.

Ik snap dat dit wellicht zweverig en vaag kan klinken, maar als je mij kent dan weet je dat ik heel spiritueel ben, maar ook heel erg down to earth:
* Ik houd van lekker eten, puur en verantwoord, maar ook een frietje met mayo lust ik graag.
* Ik vind het heerlijk om te koken, als het maar niet te ingewikkeld is,
* Ik houd van goede gesprekken en mensen om mij heen, maar vind het ook heel fijn om alleen te zijn
* Ik houd van een goed glas wijn, en met mijn Achterhoekse roots, gaat ook een biertje er prima in.
* Ik lees graag boeken over zingeving, maar ook een avondje Netflix-bingen vind ik heerlijk.

En mocht ik alsnog de neiging hebben om te gaan zweven, dan zetten mijn man en 3 puberzonen mij wel weer stevig op de grond.

Neem een kijkje op de website wat ik voor je kan betekenen:  www.sannijesteen.nl

Hier kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief