Blijf op de hoogte van nieuws, blogs en aanbiedingen

drs. Greethje Bangert – organisatieteam

Docente Levenstuin en Levensinitiaties. Onderdeel Healing & Bewustwordingsteam.

Na 18 jaar succesvol een eigen bedrijf gerund te hebben in de erfgoedsector en ruim 5 jaar een tuin- en landschapsarchitectenbureau op energetische basis, besloot ik dit werk neer te leggen en over te dragen aan een jongere collega en mij meer te richten op mijn passies. Koken is daar één van.

Al een aantal jaren kook ik voor groepen en individuen; ik heb ook in de professionele keuken gewerkt. Mijn dorst naar kennis en mijn liefde voor de natuur en onze aard als zoogdier hebben mij onder andere gebracht tot een grondig onderzoek naar voeding die passend is voor ‘natuur en mens’ en bovendien lekker en praktisch is. Genoodzaakt door kinderen met een allergie heb ik mij meer dan 25 jaar lang verdiept in de herkomst van allergieën en de talloze diëten die worden voorgeschreven of ‘hip’ zijn onderzocht. Ook heb ik workshops Kinesiologie gevolgd, ervan overtuigd dat wat goed is voor het menselijk lichaam ook door het menselijk lichaam wordt gekend.

De (spirituele) relatie van de mens met de natuur en voeding, de geschiedenis van de menselijke voedingsbronnen en -overtuigingen zijn gebieden die bijzonder interessant zijn. Oude kennis en wijsheid maar zeker ook de honderden wetenschappelijke onderzoeken van de laatste 10 jaar wijzen onomstotelijk uit dat de plantaardige natuur alles biedt wat de mens als soort nodig heeft om te bloeien en vitaal en stralend te leven en oud te worden. Onbewerkte, ongeraffineerde plantaardige voeding waarbij vetarm en zoutarm hoog in het vaandel staan.

We leven in een tijd van een enorme rijkdom aan producten en kennis. Het ligt allemaal voor het opscheppen maar het is helaas nog niet bij iedereen bekend of het wordt niet (h)erkend. Deze rijkdom biedt mogelijkheden maar ook verantwoordelijkheid en wijsheid. Verantwoordelijkheid voor de natuur, met onszelf als onderdeel daarin. Wijsheid ten aanzien van onze spirituele natuur en het bestaan in al haar kleuren, geuren, gevoel en smaken. Laten we heel dichtbij beginnen: bij ons lichaam en ons bord.

Testen & Advies

Email: margreeth.bangert@gmail.com
Tel: 0611454247