drs Willemijn Bessem

De laatste 25 jaar deelt Willemijn met veel plezier haar ervaringen over meditatie, mediumschap, bewustwording, intimiteit en wild plukken. Dit kan tijdens privé-sessies, workshops, retraites, op festivals maar ook via artikelen, boeken en interviews.

Na haar studie economie werd zij zich in 1993, tijdens een bezoek aan het Arthur Findlay College bewust van het mediumschap. Daarna heeft zij zich laten inspireren door verschillende mediums en spirituele leraren en begon samen met haar familie een trance cirkel in Den Haag.

Na enkele jaren reizen in India heeft zij in 1998 “De Ashramgids voor India” uitgegeven waarin ze haar bezoeken aan talloze guru’s beschrijft. Ook begon ze thuis les te geven over meditatie en mediumschap. Vanaf 2003 gaf ze wekelijks mediumschap workshops, de zondag trance cirkel en regelmatig demonstraties.

De eerste retraite week die zij in 2008 samen gaf met Bonnie vond plaats in Zwitserland waarna ze velen jaren 2 tot 3 retraites per jaar begeleidde. In 2009 gaf ze het boek ‘Scheiden in Liefde’ uit en het boek ‘Tao van het mediumschap’ waarin Willemijn en Bonnie delen over hun ontwikkeling en bewustwording. In 2019 is het laatste boek van Willemijn ‘Leven in Liefde’ uitgekomen als vervolg op Hemeltaal. Dit boek beschrijft conversaties over intimiteit binnen relaties, communicatie en seksualiteit.

Mediamieke consulten, gesprekken over levensvragen en wild pluk wandelingen 

Ze heeft ruimte voor privé sessies. Als je iets wil organiseren waarin Willemijn kan delen over mediumschap, bewustwording en intimiteit kan je ook contact opnemen. Ze kan ook met jou in je eigen omgeving een wandeling maken waardoor je de overvloed aan wilde eetbare en medicinale planten kan ontdekken.

 

Rond 2017 heeft Willemijn het reizen in een camper langs de kusten van Europa ontdekt en het plezier van surfen opgepikt met haar zoon in Indonesië. Tijdens de lockdown in 2020 heeft ze een jaar in het vluchtelingenkamp in Samos geleefd en daar, waar mogelijk ondersteuning gegeven. Het was een intense en boeiende tijd waarin ze een groot gevoel van verbinding ervoer in het samen bidden, eten en muziek maken. Sinds die tijd is haar interesse ook uitgegaan naar het meewerken in tuinbouw of voedselbos projecten. Ze heeft twee zoons opgevoed, die nu studeren en geniet van het dagelijks in zee zwemmen en het leren bespelen van verschillende muziekinstrumenten.

Op deze link kan je meer lezen over eerdere documentaires, columns of recente interviews.

Hier de link naar de lente, zomer en herfst festivals waar Willemijn de afgelopen jaren workshops heeft gegeven.

Voor vragen en contact zie deze link

 

Hier kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief & ontvang als cadeau 2 mooie meditaties.

Inschrijven