Geef jezelf rust cadeau

28 september, 2019

In je rust ligt je kracht. Als jij een krachtiger persoon wilt worden, heb je het vermogen nodig om jouw kracht te vinden. Het goede nieuws is dat deze kracht al in jou zit. Maar hoe vind je die als je deze niet altijd voelt? Allereerst is het belangrijk dat je alles wat je energie geeft, aandacht geeft. En alles wat je energie kost, zoveel mogelijk probeert te vermijden en er afstand van te doen.

Rust.

Makkelijker gezegd dan gedaan? Aan het begin zeker, maar oefening baart kunst. Eén van de krachtigste manieren is: zoek de rust op. In huis, buiten in de natuur, bij de golven aan zee, in een kerk, het maakt niet uit. Ervaart je lichaam rust, dan komen je gedachten ook tot rust en andersom.

Het is fijn om in je hoofd je gedachten geordend te hebben, te weten dat jij de beslissing neemt over waar je over denkt of waarover niet. Het is alleen zo dat 95% van onze gedachten onbewust zijn, voortkomend uit vastgeroeste denk- en gedragspatronen. Wat je nodig hebt is de daadkracht om zelf bewust je gedachten te kiezen en daarmee ook je gedrag. Om op een fijne manier de juiste beslissingen te nemen is een goed ontwikkelde intuïtie een prachtige sleutel.

Leer luisteren.

Sommige mensen hebben dit van nature al goed ontwikkeld, maar iedereen is in staat hier gebruik van te maken. Intuïtie is een gevoel en een innerlijk weten. Het is een weten vanuit je hart, dat voorbij gaat aan rationele overwegingen. Je onderbewustzijn registreert veel meer dan dat je bewust waar kunt nemen, hierdoor is het een schat aan informatie, ook de boodschappen vanuit jouw ziel die jou rust geven. De kunst is te leren luisteren naar dit innerlijk weten en daar iets mee te doen. Vaak worden deze impulsen door rationele gedachten vervormd en/of afgewezen.

Om dit goed te kunnen ontwikkelen is het van belang je ervoor open te stellen en bewuster aandacht te besteden aan wat er eigenlijk in je omgaat. Het werkt als je je gedachten opschrijft, door deze op te schrijven kun je er op een later moment nog eens over nadenken of de gedachten weerleggen. De uitspraak “ik slaap er een nachtje over”, werkt ook.

Als je jouw gedachten over bijvoorbeeld een lastige situatie op hebt geschreven, ga dan lekker slapen. De volgende ochtend kijk je nog eens naar wat je op hebt geschreven en maak dan de keuze voor het geen wat het beste voelt. Als het voor slapen nog niet de juiste tijd is, zorg dan dat je ontspant: ga iets anders doen. Zoals mediteren, tuinieren, muziek maken of neem lekker een hete douche. Laat je onderbewustzijn zijn werk doen en neem dus even een time-out.

Tekens & symbolen.

Wees je bewust van de tekens en symbolen die je ontvangt, wat willen deze jou vertellen en wat zegt het over de situatie die jou bezighoudt? De betekenis achter de tekens kun je opzoeken en laat het dan even een tijdje rusten. Voed je onderbewuste door je zintuigen te gebruiken: lees verhalen, luister muziek, wees creatief met je handen…

Door bewuster te zijn van je eigen kracht, begrijp je beter waartoe je in staat bent en dat jij zelf de verandering bent. We zijn mede-scheppers van ons leven en kunnen zelf de hemel op aarde creëren. Binnen Het LevensCollege worden er diverse modules, workshops en lezingen gegeven waarbij jij jouw intuïtie en het vertrouwen op jezelf verder kunt ontwikkelen. Zij maken contact met jouw gevoeligheid en de verbinding met de ongeziene wereld.

Leer zelfgenezend te zijn.

Op zaterdag 16 november tijdens het BE THE CHANGE-event wil Het LevensCollege jou graag de tools aan rijken om de kracht in jezelf (nog verder) te ontdekken, om oude patronen niet langer bepalend te laten zijn. Door je zelfgenezend vermogen aan te zetten en hoe je jouw leven lichter maakt door de verbinding met en kennis van de ongeziene wereld.

Proef en ervaar de sfeer van Het LevensCollege: verbinding, saamhorigheid, vrijheid, lol, wijsheid, liefde, kennis en bovenal: inspiratie. Tijdens dit event kun je in één dag kennismaken met de instrumenten van Het LevensCollege die levensveranderend zijn in jouw eigen bewustwording.

Natuurlijk wordt dit gelijk toegepast, want dat is de weg… begrijpen en zelf ervaren. Ben je al nieuwsgierig geworden? Bekijk het programma en bestel je kaarten hier: https://hetlevenscollege.com/product/be-the-change-event/

Ook lanceert het LevensCollege die dag het online programma ‘Vind je innerlijke rust’, een mooi instrument om jouw eigen wijze zelf de leiding over je leven te laten nemen waardoor je niet meer zo vatbaar bent voor alles waar we als mens aan moeten voldoen in deze tijd.

En als voorproefje van dit alles: de Be the Cha(all)nge die 30 september begint. Volg onze Instagrampagina en start direct op 30 september!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hier kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief & ontvang als cadeau 2 mooie meditaties.

Inschrijven