De wind van verandering

Lieve Jij

De wind van verandering….
Iets waar velen momenteel mee te maken hebben, ook wij bij het LevensCollege.

De wind van verandering waait omdat het tijd is om een ander pad in te slaan. Wanneer de wind van richting verandert, kunnen we soms nog willen vasthouden aan het oude bekende, maar de wind zal gaan aanvoelen als tegenwind. De wind nodigt je juist uit om mee te bewegen en haar te volgen, omdat het leven nou eenmaal om beweging vraagt.

Met ons prachtige team hebben we de afgelopen maanden gevoeld en gedeeld wat ons bezig houdt en waar we voelen dat de wind ons naar toe duwt. De afgelopen weken zijn we een aantal keren bij elkaar geweest om ons op onszelf en op elkaar af te stemmen. We voelen een intense dankbaarheid en ook trots voor al het moois dat we met elkaar hebben vormgegeven via het LevensCollege en de grote community die we hiermee hebben kunnen inspireren. Het is nu echter tijd voor ieder van ons om weer haar eigen koers te volgen. Dit betekent dat het LevensCollege na 9 jaar ophoudt te bestaan.

Wat betekent dit voor jou?

Per 7-7-2024 stoppen we met het LevensCollege

  • Alles wat al gepland staat gaat gewoon door en zal met hetzelfde enthousiasme gegeven worden. Dit geldt voor alle online en fysieke opleidingen, workshops en cursussen en ook de retraites in Nederland en Ibiza. Ook het diploma dat je hebt behaald behoudt zijn waarde, want wat je geleerd hebt en waardoor je als persoon gegroeid bent verliest immers nooit zijn waarde. Je kunt je titel als levenscounselor, levensinitiatie-counselor en alle certificaten blijven gebruiken.
  • Heb je toegang tot één van onze online programma’s (zoals de LevensInitiaties, Vind Dagelijkse Je innerlijke rust etc.) dan kun je er altijd in via de website van Bonnie & Irina (bonniebessem.com) Als je de opleiding tot LevensCounselor bij ons volgt dan hebben we je al individueel benaderd om afspraken met je te maken. Mocht dit niet het geval zijn, benader dan één van de docenten.
  • Op de site van Bonnie & Irina komt een pagina met verwijzingen naar websites en/of emailadressen en telefoonnummers van docenten en counselors die met het LevensCollege te maken hebben. Ook blijft de groep Community van het LevensCollege bestaan op Facebook. Een community van het leven, waar je elkaar nog kan blijven vinden.

We willen deze prachtige 9 jaar samen met jou afsluiten met een gezamenlijk ritueel/bijeenkomst bij de zee in Den Haag. Fijn dus als je alvast deze datum 11-7-2024 in je agenda noteert. Nadere informatie volgt dan nog. Graag delen we met jullie waar de wind voor ieder van ons heen waait:

Bonnie: met ongelofelijk veel liefde en dankbaarheid kijk ik terug op de 9 jaar LevensCollege. Het was soms hard werken, veel lachen en veel plezier met elkaar én heeft me laten groeien in mezelf. Nu voelt dat ook voor mij de volgende stap is gekomen. Maar ik blijf je inspireren op allerlei mogelijke manieren. Samen met Irina voelen wij hoe onze weg en aandacht beweegt naar het mystieke, mediumschap, Heelwording en natuurlijk de Levensinitiaties. We willen meer retraite weken gaan geven, omdat wij zien wat het effect is van deze weken en dat dat pure magie is!  We willen ons laten leiden door spirit, voelen waar onze Ziel ons naar toe leidt en zullen dat met jou blijven delen.

Irina: Ik kijk terug op inspirerende jaren en ontmoetingen bij het LevensCollege, die ik met grote dankbaarheid met me meeneem. Ik volg vol vertrouwen het pad van mijn hart, dat me vraagt om nieuwe paden in te slaan. Ik laat me leiden.

Esther: In de afgelopen 9 jaar zijn de Levensinitiaties mijn pad tot verdergaand bewust-zijn geworden. Het is een pad dat ik blijf doorleven maar ook door blijf geven. Verder kijk ik uit naar de rust & ruimte om op die manier te blijven voelen waar het leven mij heen leidt. En ik blijf schrijven want ik vind niets fijner dan mijn overpeinzingen en inspiratie in blogs te vertalen.

Karen: In 2018 kwam ik in aanraking met het LevensCollege en dat heeft mijn leven echt veranderd!
Sinds 2021 draai ik mee als co-trainer bij de Levensinitiaties (online) en hoe vaker ik door de initiaties ga, hoe meer ik leer over mezelf. Telkens weer iets nieuws. Ik ben blij en zeer dankbaar dat ik een klein stukje heb mogen bijdragen aan dit fantastische College en daarmee aan een betere, fijnere samenleving. Ik zal het LevensCollege missen maar zal contact blijven houden met de docenten en (mede)studenten. En ik ga met mijn Levenscounselor diploma als coach aan de slag.

Valerie: Na zo veel mooie jaren met jullie inspirerende en liefdevolle mensen voel ik de roep om voluit mee te deinen op het ritme van mijn LevensTuin. Mee deinen op de seizoenen en het weer, met mijn hoofd wind, regen en zon voelen maar vooral ook spontaan en in elk moment afstemmen op de inspiratie in de natuur. Verbinden met andere groene pioniers, verdiepen en verrijken en onze Aarde gezonder en mooier maken.

Annemieke: Als mens van strand en zee, beweeg ik graag met de wind mee. Dat gun ik jou ook, meebewegen met wat het leven van je vraagt.
In rouw, bij grote veranderingen, op momenten dat je werkelijk keuzes moet maken.
Ik werk met de Levensinitiaties, Heelwording en de Levensbronnen. Individueel, in een kleine groep of samen met je partner. Voor kinderen en jongeren is er het programma Eigen Wijsheden, gebaseerd op de Levensinitiaties. Als rouw- & levenscounselor verbind ik me graag met jou. Je bent welkom in mijn praktijk, maar ook voor een wandeling in de natuur.

Marjon: 9 jaar geleden ontmoette ik 6 krachtige, prachtige jonge vrouwen die allen mee wilden bouwen aan de lang gekoesterde wens van Bonnie om een opleidingsinstituut op te zetten waarin eindelijk ook aandacht kon zijn voor Persoonlijke ontwikkeling met ook aandacht voor intuïtie en mediumschap in de brede zin van het woord. Ik werd een van hen en wij hebben deze droom samen waargemaakt. Ieder ging staan voor zijn eigen waarheid. Er is op grote schaal nu veel meer aandacht hiervoor en het is daarom tijd voor een volgende stap. Afscheid nemen doet pijn, maar in verbinding en ondersteunend blijven wij met elkaar. Je bent bij mij welkom voor Levensvraagstukken en luister naar Levensverhalen met aansluitend bevrijdingssessies. Mijn workshops Sprekend Luisteren en Ken U Zelve blijf ik met veel plezier geven.

Sandra: De wind van verandering…
Dat is voor mij wat het LevensCollege heeft gebracht, de wind die mij meegenomen heeft naar magische plekken, naar betovering, avontuur en magie.
De verwondering, de stilte, mijn eigen bewustwordingsproces.
Hoe bijzonder is het dat ik een klein stukje heb mogen meelopen op het pad van de studenten Mediumschap, ze heb mogen enthousiasmeren! Een glimp mogen zien van hun potentie, wat er al is en wat nog tot volledig wasdom mag komen. Dankbaar voor dit proces, en voor het feit dat ik bezig mag zijn met hetgeen mijn ziel van gaat dansen: Mediumschap en de engelen.

Willemijn: Na de oprichting van het LevensCollege zetten wij het werk voor Mediumschap en bewustwording voort in een groter groepsverband waardoor we vanuit verschillende disciplines een mooi opleidingstraject konden aanbieden. Mijn betrokkenheid heeft een aantal jaren op een laag pitje gestaan waarna ik afgelopen jaar verheugd was opnieuw een bijdrage te kunnen leveren op het gebied van trance en mediumschap. Vormen blijven veranderen maar de bron van leven zal ons telkens opnieuw blijven inspireren weer nieuwe wegen te gaan wanneer we kiezen voor een dienstbaar leven. Graag stroom ik mee opdat we onze initiële eenheid kunnen blijven uitdragen, ieder op zijn eigen wijze. Vanuit mijn website zal ik jullie blijven informeren over ontwikkelen betreffende festivals, retraites, sessies en workshop. Ik wens iedereen veel succes.

Valou: Met deze woorden kijk ik met plezier terug op mijn jaren bij het LevensCollege: het ongeziene voelbaar en bespreekbaar maken – aanraken en raken – bewust worden & blijven ter bekrachtiging van het beleven van heelheid – vormgeven aan innerlijke bewegingen – en bijzondere ontmoetingen. Ik ben dankbaar voor de processen die ik heb mogen ondersteunen en begeleiden tijdens de retraites in Zwitserland, zo ook de module healing & bewustwording en de workshops beeldhouden en levenskracht in rouw. De wind van verandering heeft mij naar mijn volgende bestemming geleid: ik zet mijn ervaring, kennis en spiritualiteit in ter inspiratie voor het counselen van naaste van mensen met een verslaving.

Lieve allemaal, we blijven met elkaar in verbinding en zullen je de komende maanden op de hoogte houden van de ontwikkelingen, het afscheidsritueel en een mail waar je ons kunt vinden en onze bezigheden.

Liefs Bonnie, Irina, Esther, Marjon, Willemijn, Sandra, Valerie, Karen, Valou & Annemieke