Ik zie ik zie wat jij niet ziet …maar ik moet wel opletten met wat en hoe ik het zeg.

27 augustus, 2019

Ik zie ik zie wat jij niet ziet … maar ik moet opletten met wat en hoe ik het zeg

Ik was 23 toen ik voor het eerst echt in aanraking kwam met Mediumschap en het Arthur Findlay College in Engeland. Ik was altijd al gevoelig en kon als kind met mijn gidsen praten maar Mediumschap en de kunde daarvan is toch een ander verhaal. Want hoe verwoord je iets wat je voelt of hoort en nog belangrijker hoe komt het over, dat wat je zegt.

In mijn studie Psychologie was dit al een belangrijk vak maar in het mediumschap helemaal. Voor veel beginnende mediums is het essentieel om de nadruk leggen op dit stuk: Wat kan ik wel doorgeven en wat niet. Alles wat jij doorgeeft is namelijk jouw eigen verantwoordelijkheid.

Ik herinner me een droom waarin ik in het hiernamaals kwam en er allerlei mensen stonden te wachten om me te vertellen wat ik verkeerd had doorgegeven aan hun geliefden. Je kunt je voorstellen dat ik sindsdien uiterst voorzichtig ben met hoe en wat ik zeg.

Dit is precies waarom wij onder andere Het LevensCollege hebben opgezet om het mediumschap op een gedegen manier te geven.

Wat is mediumschap?

Mediumschap is een weg tot een gigantische persoonlijke ontwikkeling. Prachtig vind ik het om te zien hoeveel mensen steeds gevoeliger worden en dat mediumschap, waarin je contact hebt met jouw ziel, jouw overleden dierbaren en jouw eigen gidsen en engelen zo ondersteunend kan werken in jouw leven. Dat wil overigens nog niet zeggen dat je dan ook overledenen op kunt vangen voor anderen met sterke bewijsvoering.

Dat is het werk van een medium die gespecialiseerd is in deze vorm van mediumschap: mentaal mediumschap. Als mentaal medium is het de bedoeling om te bewijzen dat het leven doorgaat. We kunnen van alles roepen maar als we het niet kunnen verifiëren is dit geen bewijs. En dus geen bevestiging van of iemand een goed medium is. Een medium verstrikt in eigen persoonlijkheid kan in machtsspelletjes terecht komen wanneer hij/zij werkt met anderen. Gelijk willen hebben of uit onzekerheid juist willen presteren. Eén van de belangrijkste onderdelen in mediumschap is, hoe krijg ik mijn persoonlijkheid in dienst van het ongeziene. Dat is het bijzondere werk wat een mentaal medium mag doen: o.a het instrument zijn voor onze overleden dierbaren. Daarnaast kun je niet zeggen dat je na een opleiding van 3 a 4 jaar medium bent. Ik herinner me nog mijn leraar die tegen me zei ”over 15 jaar weet je pas wat je waard bent”.

En het mediumschap is ook zo veel breder dan boodschappen doorgeven van overleden dierbaren. Er bestaat ook trancemediumschap waarin je gidsen in verschillende gradaties door je heen kunnen praten of soulmediumschap waarin je in kunt voelen in de ziel van de ander en haar potenties. Maar ook de verbinding met Engelen is een vorm van mediumschap. Ook het gebruik van jouw intuïtie is een vorm van mediumschap die we allemaal al gebruiken. Mijn mediumschap is zich bijvoorbeeld enorm gaan verbreden toen ik Hemeltaal schreef samen met mijn vader die al Thuis is.

En mediumschap geeft ook een groei in bewustzijn waardoor je in meerdere dimensies kunt zien.

 

Ethiek en verantwoordelijkheid

Het grote verschil voor mij qua ethiek is wanneer je het voor jezelf gebruikt of écht gaat inzetten voor anderen. Het is belangrijk om dan bewust te worden van de ethiek en de verantwoordelijkheid die je hebt voor wat je tegen de ander zegt. Een mooie vraag die ik graag stel is waarom je eigenlijk medium wilt worden. Het is een levenslange weg tot groei. Zelfs na meer dan 20 jaar te werken als medium merk ik dat soms een nieuwe sluier wordt weggehaald zodat ik nog meer kan zien en horen.

Samen met Laura Hertel, Diana Mulock Houwer en Yvette Visser geven we binnen het LevensCollege verschillende vormen van mediumschap met de nadruk op het persoonlijk begeleiden…Ieder is uniek in zijn of haar intuïtie en mediumschap en uniek in hoe je dit kunt inzetten in jouw persoonlijk leven of werkleven. Wij onderscheiden ons in onze missie waarin we naast jouw unieke vorm van gevoeligheid en mediumschap we nadruk leggen op al die verschillende vormen, jouw persoonlijke ontwikkeling, de ethiek en de manier waarop je iets verwoordt en overkomt op de ander.

Aan de andere kant leidt het LevensCollege Levenscounselors op in een driejarige opleiding die juist hun intuïtie en mediumschap kunnen leren inzetten in het begeleiden en trainen van mensen en niet als therapievorm.  Het gebruik maken van de kennis van Psychologie, het counselen, de Levensinitiaties, spiritualiteit en mediumschap geeft ieder mens tools om meer vanuit hun eigen authenticiteit te gaan leven. En daarmee als stralende mensen een stralende wereld te creëren.

Het LevensCollege is een holistisch opleidingsinstituut voor bewustzijn en levenswijsheid en biedt ook jou een weg naar levensvreugde.

Liefs Bonnie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *