Welkom!

​De Levensinitiaties® is een prachtig psychologisch en spiritueel model waarmee we onszelf en de ander via kennis en bewustwording kunnen ontwikkelen. Tevens is het ontwikkeld om onvrede en lijden te transformeren naar inzicht en vrede. Het behandelt de 4 levensbeproevingen van de mens op het gebied van het emotionele-, mentale-, spirituele- en fysieke leven. De Levensinitiaties® biedt een aantal praktische werkwijzen en inzichten om met deze beproevingen om te leren gaan.

Water – Emoties
Lucht – Denken
Vuur – Spiritueel/Liefhebben
Aarde – Fysieke manifestatie

Niets is praktischer dan spiritualiteit. Spiritualiteit is wakker worden uit je slaap. De kans dat je wakker wordt is rechtstreeks evenredig met de hoeveelheid waarheid die je aankunt zonder weg te rennen.
Anthony de Mello

Welkom bij de online cursus van De Levensinitiaties. Ik ben blij dat je er bent en ik hoop je enorm te inspireren met deze prachtige online cursus. Ik hoop van harte dat ze je veel mag brengen in je leven. Een nieuwe kijk op het leven, nieuwe vaardigheden om toe te passen en fantastische nieuwe inzichten. Deze lessen zijn gebaseerd op het prachtige model van de Levensinitiaties die is doorgegeven door mijn gidsen uit de ongeziene wereld gecombineerd met mijn kennis van de psychologie. De lessen zijn opgebouwd uit theorie, filmpjes waarin ik de initiaties uitleg, visualisaties en oefeningen.

Het is echt een prachtige training om beter met de uitdagingen van het leven om te leren gaan. Het vraagt wel om aandacht en oefening. Niets leren we zo maar. Dus aan jou de keuze. Of je neemt hem licht tot je en gaat er snel doorheen of je duikt er diep in en volgt alle video’s, visualisaties en oefeningen.
Ik raad je aan om zeker 3 weken tussen de lessen te nemen, zodat je de opdrachten kunt doen. Het is waanzinnig wat je dan aan het einde van de reis hebt geleerd.

Hou een dagboek bij om al je ervaringen tijdens de visualisaties en je oefeningen op te schrijven. Het is wonderlijk om te zien wat deze reis je brengt.

Natuurlijk kun je altijd nog aansluiten bij een groep die de training live volgt en je kunt tevens je eigen licentie hiervoor halen.

Ik wens je een fijne, inspirerende en vreugdevolle reis toe met de Levensinitiaties®
liefs,

Bonnie


Bij deze cursus

Het boek Onderweg naar Verlichting is de ondergrond voor dit online programma en kun je via de website of via bol.com  bestellen. Er is tevens een Ebook van Onderweg naar Verlichting.


Aanvaard alleen het vreugdevolle als de waarheid.
– een cursus in wonderen –


De kracht van visualisaties

In de Levensinitiaties werk ik heel veel met visualisaties. Visualiseren en verbeelden heeft een enorme kracht tot scheppen. Via visualisatie en verbeelding zijn we in staat om ingevingen te ontvangen vanuit ons onderbewuste of vanuit de ongeziene wereld en onze begeleiders. Kijk eens naar iemand met een angst stoornis. Hij/zij verbeeldt de angsten en dat wat er kan gebeuren, het lichaam reageert alsof het daadwerkelijk plaatsvindt. Uit onderzoek is gebleken dat de hersenen het verschil niet weten tussen wat je je inbeeldt of wat je echt meemaakt.

De Kwantumfysica heeft het over het waarnemers effect. Dat wij als observator onze werkelijkheid creëren. Dit zegt nogal wat en geeft aan dat hoe wij denken, visualiseren, verbeelden en verwachten richting geeft aan wat wij gaan ervaren of denken te ervaren. Daarnaast is verbeelding de poort tot het ongeziene veld, tot onze intuïtie en het ontvangen van ingevingen.

Visualiseren vraagt om oefening. Lukt het even niet, niets aan de hand, gewoon rustig door proberen. Op een gegeven moment ga je ook deze spier trainen.

Visualiseren

Visualiseren is een belangrijk middel op de weg naar verlichting. Er is namelijk een interessant onderzoek geweest naar de hersenen, waarin is aangetoond dat jouw hersenen het verschil niet weten wanneer je iets echt ziet of wanneer je je iets voorstelt. Beiden hebben dezelfde reacties in de hersenen. Als je er over nadenkt dan is dit heel interessant. Het zegt nogal wat. Je kunt het bijvoorbeeld ook zien bij mensen met een angststoornis. Hoewel de angst iets is dat ze zich inbeelden, is het resultaat meetbaar in het lichaam.
Er is ook een onderzoek waarin atleten verdeeld zijn in twee groepen. De ene groep deed niets anders dan lichamelijk trainen voor een wedstrijd, de andere groep trainde niet alleen lichamelijk maar had ook tijd voor visualisatie waarin ze zich voorstelden hoe ze het in de wedstrijd zouden doen. De tweede groep behaalde aanzienlijk betere resultaten. Vanuit de ongeziene wereld wordt vaak de nadruk gelegd op het belang van visualiseren en dromen. Wanneer visualiseren en dromen verbonden is met het hart, ben je in staat tot creatie.

Bij ons is het niet eerst zien en dan geloven, maar eerst geloven en dan ga je zien.
Tinto

Visualisatie geeft ook veel resultaten in behandelingen waarin je oude emotionele ladingen loslaat. Visualisatie brengt je in de rechterhersenhelft waar de intuïtie, het hogere denken, aanwezig is. Dit hogere denken is verbonden met de ziel. Soms merk ik, wanneer ik een geleide visualisatie aan iemand geef om oude trauma’s op te lossen, dat ik mee kan kijken. Ik zie dan hetzelfde wat de ander ziet. Dat vind ik zo verbazingwekkend. Ook merk ik tijdens workshops dat meerdere mensen hetzelfde zien of meemaken. Dit geeft voor mij aan dat, terwijl we aan het visualiseren zijn, we tevens de poort openzetten tot communicatie met de ongeziene wereld van liefde waardoor we worden geïnspireerd.

Vanuit de ongeziene wereld wordt vaak gezegd dat we onze verbeeldingskracht dienen te gebruiken bij onze spirituele ontwikkeling en bij het afstemmen op de ongeziene wereld om communicatie tot stand te brengen. Vaak wordt me de vraag gesteld of het dan niet allemaal fantasie is, maar de vraag is: ‘Waar komt je verbeelding überhaupt vandaan?’ Tijdens mijn visualisaties ben ik altijd weer verbaasd over hetgeen zich opeens laat zien. Ik schep een kader en daarin komen nieuwe beelden. Ook hebben mijn gidsen me wel eens uitgelegd dat we alleen dat kunnen verbeelden wat reeds aanwezig is en hoe meer we ons kunnen verbeelden hoe meer we helder kunnen zien.

Zielenreizen

Via visualisatie kun je ook zielenreizen maken. Deze wereld is nog groter dan de wereld die we kennen. Er is een landschap van de ziel. Je kunt er naar toe gaan tijdens visualisaties om meer van jouw oneindigheid te ontdekken. Neem eens de tijd om af te dalen in je ziel en je eigen landschap te ontdekken. In dit landschap is alles aanwezig wat je nodig hebt. Er is een bron van leven die je oneindigheid geeft. Er zijn zaadjes van vertrouwen, kracht en moed wanneer je het nodig hebt. In dit landschap ben je eindeloos verbonden met God. Je kunt eigenlijk niet niet verbonden zijn. In deze staat ben je je er meer van bewust dat je verbonden bent met alles en iedereen om je heen. Een heerlijk ontwaken in het landschap van je ziel. Je kunt, hoewel tijd niet bestaat, gaan in verleden en toekomst en verschillende delen van jou te zien krijgen.


Liefde is

Tinto: Mijn vrienden, de essentie waar je vandaan komt is Liefde, niets anders. Veel mensen zeggen vanuit hun denken dat God de duisternis heeft gecreëerd maar kijk eens in je eigen denken om te zien hoe jouw denken de duisternis creëert. Het denken was nooit God, dat is het hart in zijn essentie. 

Liefde kan afgewezen worden door het denken, toch? Hoewel het denken een afwijzing op zichzelf is, kan liefde nooit worden afgewezen, want Liefde is. Soms verzint het denken dat je liefde moet geven of ontvangen, maar je bent Liefde of je bent het niet. Je kunt niet niet Liefde zijn. Je kunt je misschien niet bewust zijn van het feit dat je liefde bent en op dat moment leef je vanuit het denken… En het denken wijst af. Dus maak niet in je gedachten een verhaal over afwijzing van liefde want dat kan simpelweg niet in het hart. Vanuit het denken kan een gevoel van afwijzing worden opgeroepen Begrijpen jullie dit? 

Of je bent liefde of je bent vergeten dat je het bent. Weet je, mijn vrienden, het mooie gedeelte is dat wanneer iemands denken afwijst het niet per se een probleem hoeft te zijn in jouw hart. Er ontstaat alleen een probleem in je denken omdat deze denkt in afwijzing. Dan zegt het denken dat het hart is gebroken, maar dat kan niet. Zouden jullie willen beloven om iedere dag even met je aandacht naar je hart te gaan? En in die seconde zal de hemel opengaan en wordt je één met de grote Geest van Liefde.

We brengen je onze zegeningen en liefde,

Tinto


Wil je na de online cursus nog persoonlijke begeleiding dan kun je altijd een kijkje nemen bij de Levenscounselors opgeleid door Het LevensCollege o.a. in de Levensinitiaties.

Veel Succes.
Liefs Bonnie


Copyright Het LevensCollege • WP Cursus websiteUitloggen