Les 1 Welkom bij Vind dagelijks je innerlijke rust

Welkom bij het online programma ‘Vind je dagelijkse innerlijke rust’. Fantastisch dat je meedoet en we genieten ervan om je mee te nemen en te inspireren zodat je dagelijks die prachtige innerlijke rust kunt voelen. Een bijzonder programma wat met je mee groeit en we eens in de drie maanden updaten. Én: je hebt eeuwig toegang tot dit programma.

Prachtige lessen van onze (oud)docenten van het LevensCollege.


Tegenwoordig is innerlijke rust geen luxe meer maar noodzaak. We leven in een tijd waarin alles zo veel sneller gaat en veel mensen houden de snelheid niet meer vol, dat wil zeggen, hun lichaam en hersenen houden de snelheid niet meer vol.

Iedere dag even een moment nemen voor meditatie, afstemming of jezelf  naar die innerlijke laag van vrede brengen is een weldaad voor je lichaam.

Aangetoond is, dat wanneer je 3 minuten mediteert waarbij je je voorstelt dat je je hart opent, dat een enorm effect heeft op het lichaam. Als je aan iets denkt waar je dankbaar voor bent en dat ook daadwerkelijk gaat voelen dan heeft dat een significant effect op de verlaging van jouw stresslevels en de verhoging van je immuunsysteem. Mooi toch?

Dat is precies wat we in dit online programma willen gaan doen. Jou tools aanreiken waardoor je dagelijkse innerlijke rust kunt vinden.

Laten we beginnen met de meditatie van Schaduw naar de ZON:


De start van de dag

Ik weet niet of jullie het merken maar steeds vaker zijn we geneigd om in de ochtend al onze smartphone te gebruiken om snel even te kijken wat er op social media is gebeurd. Of om eventuele berichten die in de avond en nacht binnen zijn gekomen te checken. Een groot nadeel hiervan is dat we onze hersenen direct in een reactieve stand brengen. We gaan reageren op berichten van social media. En bij sommige berichten krijg je een goed gevoel en bij sommige niet…

Dit kan dus al helemaal je dag bepalen! Alsjeblieft probeer het eerste uur je telefoon niet aan te raken zodat je je hersens niet direct in reactie stand brengt. Dit is juist het moment waarop je intenties het universum in kunt zenden. Intenties zijn jouw wensen wat je graag die dag wilt neerzetten, beleven of hoe jij die dag wilt zijn.

Neem nu even de tijd om op te schrijven:

  • wie je wilt zijn
  • hoe je je wilt voelen
  • en wat je graag vandaag wilt meemaken
  • wilt geven
  • en wilt ontvangen.

Een mooi gewoonte is om iedere ochtend even je dagboekje te pakken en de bovenstaande vragen te beantwoorden. Iedere dag weer. Voeg daar dan vervolgens 3 dingen bij waar je dankbaar voor bent. Iedere dag iets anders 😉

En weet je wat de belangrijkste start van de dag is? Ademen.
Bewust diep ademen waardoor je je lichaam die belangrijke zuurstof nodig heeft.

Dit is een hele praktische ademhalingsmethode om direct eventuele stress te verlagen.

 


Het einde van de dag

Een heerlijke meditatie voor het einde van de dag om eens even terug te kijken maar ook om weer nieuwe intenties te zetten voor de volgende dag.


En de rest van de dag dan?

Tja, regelmatig vallen we terug in stress of onnadenkendheid (onbewust zijn). Hoe kunnen we dan die innerlijke rust ook overdag cultiveren en laten groeien. Belangrijk is om voor jezelf een lijstje te maken van die dingen waar jij echt rustig van wordt, waar je jouw innerlijke vrede voelt groeien. Voor de één is dat mediteren en voor de ander buiten wandelen in de natuur. Maar denk ook eens aan koken, muziek luisteren, inspirerende boeken lezen.

Super leuk als je jouw lijstje waardoor je dagelijks je innerlijke rust kunt vinden wilt delen op onze facebook-pagina….

En weet je wat ook zo belangrijk is wanneer niets lukt, je je nog steeds gestresst voel of er veel emoties door je heen gaan? Dat je juist dan jezelf niet straft maar vriendelijk blijft.

Heb je de blog al gelezen over geruststelling? Dit is de communicatie tussen Bonnie en haar vader die al Thuis is. Over geruststelling

Geniet van de volgende les, over meditatie.


Copyright Het LevensCollege • WP Cursus websiteUitloggen