Referenties

Nooit zou ik meer beginnen aan een opleiding die in haar kinderschoenen stond, maar wat ben ik blij dat ik een enorme drive voelde om hieraan te beginnen! Ik volgde eerst de Levensinitiaties bij Bonnie, toen was er nog geen LevensCollege waar je Levenscounselor kon worden. Ik kreeg antwoorden op vragen, ontdekte belemmerende patronen en programmeringen die ik leerde te veranderen.

Hierna volgde de Levensbronnen module, chakra’s, archetypes, spiritualiteit en Jung. Een geweldige reis. Er volgden meer modules en workshops, ik werd Levenscounselor en weet … ik ben nooit meer klaar met leren! Wat een rijkdom!!!

Annemieke Hillen

Toevallig kwam ik terecht bij de workshop luisterend spreken bij Marjon Landheer. Mijn eerste kennismaking met het levenscollege.  Ik las van de opleiding levenscounsele,  voelde gelijk dat dat mijn weg was. Allerlei lmodules al gevolgd en het is levensveranderend voor mij.  Ik leer, laat los, coach, ontmoet, geef, ontvang, lach, huil. In verbinding  met mezelf, anderen en de ongeziene wereld. Het zijn interessante modules en workshops, gegeven door gedreven en enthousiaste docenten. Ik kijk iedere keer uit naar de volgende lesdag.

Petra Beneken Kolmer

Het levenscollege maakt mijn leven veel mooier en makkelijker. Het zorgt er voor dat ik het verlies van mijn man veel beter heb kunnen en kan verwerken, heeft een hele nieuwe wereld voor me geopend en heeft me een veel rijker persoon gemaakt. Daarnaast ben ik door het levenscollege in contact gekomen met heel veel fijne, gelijkgestemde mensen, wat zeer waardevol is.

Joke van Lieshout

“Ga je mee een week naar Zwitserland?” vroeg een vriendin me. Dat kwam toen niet uit, maar ik keek wel op de site van Bonnie en besloot me in te schrijven voor een van haar workshops. Gidsen en Engelen; alsof ik thuiskwam. Dus kwam van het één het ander. De Levensinitiaties deed ik in eerste instantie voor mezelf, maar al snel voelde ik dat ik hier meer mee wilde. Dat ik dit wilde delen met anderen. Na de Initiaties volgden de Levensbronnen, ook al zo’n prachtige module die het gevoel van de chakra’s verbindt met het gedrag van bepaalde Archetypes. Beide modules zijn hele praktische methoden, die kennis en spiritualiteit verenigen. Maar in mij groeide nog iets, iets dat meer zocht dan alleen kennis. Dat zocht naar gevoel en uitbreiding van het contact met het onzichtbare wat ik zo kan voelen. En dat vind ik nu in de module Intuïtie en Mediumschap, en straks (najaar 2016) ook in Levenswijzen en Bewustwording. Voor mij is het Levenscollege een prachtige opleiding, waar ik zelf enorm van ben gegroeid en waarmee ik nu anderen mag helpen groeien. Kennis en tools gecombineerd met intuïtie. Mijn toekomst krijgt vorm.

Pien van Lambaart

Al tijdens de zwangerschap van mijn dochtertje, voelde ik wat kriebelen, de behoefte aan verdieping, contact met het hogere en zoals ik nu weet, contact met de essentie van wie ik zelf ben. Ik wist alleen niet hoe, ik ging op zoek hoe ik weer contact kon krijgen met het hogere. Mijzelf weer open kon stellen voor mijn intuïtie. En hoe toevallig kwam ik op een dag via Facebook het Levenscollege tegen. Een opleiding in ontwikkeling. Het zag er goed uit en mijn hart maakte een sprongetje. Ik wist: dit is het, dit is wat ik zoek! Ik maakte een afspraak voor een kennismakingsgesprek over de opleiding en ik heb mij meteen aangemeld voor drie modules! Wat een feest! Wat geweldig, wat een ontdekkingsreis! Inmiddels ben ik gelicenseerd Levensinitiaties® counselor en mag ik al het eerste geleerde door gaan geven. Het is prachtig om dit te mogen ervaren en om steeds weer te voelen dat de ongeziene wereld zo dichtbij is en dat de enige die hier sluiers overheen leggen wijzelf zijn. En wat geweldig om zulke praktische tools te hebben gekregen om steeds makkelijker weer contact te maken met jezelf en de ongeziene wereld. En dat je dat ook aan anderen kan gaan leren. Mijn levenspad is kristalhelder geworden, ik mag deze kennis gaan doorgeven aan jonge ouders net als ik en aan kinderen en jongeren! Wat een feestje!heart

Marjan de Oude

Geen idee wat ik ervan kon verwachten: de training Levensinitiaties®, onderdeel van het Levenscollege van Bonnie Bessem. Ik volgde mijn intuïtie, want degene die me mij had geattendeerd op Bonnie Bessem, weet goed wat ik nodig heb. Dus ik was klaar voor mijn volgende stap van mijn spirituele ontdekkingsreis. Een keer maand dompelde ik mijzelf onder in de kelder van het ouderlijk huis van Bonnie. Iedere maand behandelden we een andere initiatie: water, lucht, vuur en aarde. Wat dat concreet inhield? Vooraf had ik geen idee. Al tijdens de eerste trainingsdag voelde ik dat dit goed was om te doen. De Haagse, nuchtere en zeer ervaren Bonnie beviel mij meteen. Ze combineert de psychologie en het mediumschap op unieke en professionele wijze met elkaar. En met de nodige dosis humor en zelfspot. Ik houd ervan. Ze maakt ‘de ongeziene wereld’ – zoals zij het noemt – zeer toegankelijk en zorgt ervoor dat je concrete handvatten en tips krijgt. Hierdoor kom je echt in verbinding met jezelf, met je hart, je ziel. Zo werd mij ineens duidelijk hoe allesoverheersend het ego is, bij ons allemaal. Hoe behulpzaam visualisaties (ook wel meditaties genoemd) zijn. En hoe ik de initiaties bij mezelf kan herkennen. Zo staat water voor je emoties, lucht voor het denken, vuur voor het spirituele & liefhebben en aarde voor de fysieke manifestatie. Zodra ik dit bij mezelf herken, dat er bijvoorbeeld iets wringt op een van deze 4 initiaties, kan ik een visualisatie doen die me helpt en nieuwe inzichten geeft over mijzelf. Waar ik voorheen vaak in mijn hoofd probeerde om problemen en dilemma’s op te lossen, weet ik nu dat dit op een ander energieniveau, op de spirituele manier, veel beter lukt! Want alles is energie. Zo heeft het stuk ‘vergeven’ mij het meest geholpen. Daar was ik in mijn hoofd nooit uitgekomen. Terwijl het nu zo veel rust geeft. Ik heb hierdoor een enorm obstakel uit het verleden kunnen opruimen en loslaten. En oh, wat worstelde ik daar al lang mee. Nu kan ik eindelijk met heel mijn ziel mijn levenspad bewandelen. Want wat mijn missie is hier op aarde, is nu zo klaar als een klontje. Bonnie heeft ons voorzien van de meest prachtige visualisatie-opdrachten en bijbehorende muziek. De impact van muziek is ook enorm, over energie gesproken…. Uit dit aanbod kan ik nu zo vaak putten als ik maar wil. En we blijven met elkaar verbonden, als groep en met Bonnie, de tovenaar.

Marije van den Bovenkamp