Verbinding en Intimiteit

4 april, 2018

Ik ben me aan het voorbereiden voor de opname morgen van een online training over Verbinding en Intimiteit. Vanochtend toen ik wakker werd, kwam de tijd naar boven toen ik met dit onderzoek bewust begon. Op mijn 18de kwam in contact met mensen die mij vertelden over de kracht van seksuele energie voor lichamelijk gezondheid en geestelijke groei en het Taoïsme. Ik ging oefenen met de leringen van Mantak Chia en ontdekte hoe deze energie door mijn hele lichaam kon stromen zodat ik alle centra of chakra’s kon voeden. Het helderzien, horen en voelen volgden snel hoewel ik toen nog niet het verband had gelegd met mijn beoefening. Yoga, mediumschap en meditatie brachten in de jaren daarna nog meer lichaamsbewustzijn en daardoor nam mijn aanwezigheid en ontspanning tijdens het vrijen toe.

Na de geboorte van mijn kinderen en kort daarna een scheiding van mijn geliefde, was mijn intense verlangen, dat de Geliefde zich in mij zou openbaren wat na een paar jaar subtiel gebeurde. Deze beoefening kwam voort uit tantrische geschriften die ik toen actiever ging bestuderen. Voor die tijd was ik lange tijd bevooroordeeld over tantra in het algemeen en zag het als een goedkoop seksueel getint aftreksel van de werkelijke weg naar bewustwording en samensmelting met het goddelijke. Dit kwam voort uit oppervlakkig contact met mensen die over tantra spraken maar naar mijn gevoel iets anders verlangden dan het leren liefhebben. Anyway, ik wilde wel leren liefhebben. Verschillende leraren volgden, die vanuit hun eigen ervaring deelden over liefde, intimiteit en seksualiteit.

Dit inspireerde mij om nog eerlijker met mijn eigen levensenergie om te gaan. En wat kom je dan natuurlijk tegen. Al die gevoelens die nog onbewust je acties kleuren. Gevoelens van boosheid, minachtig, angst voor afwijzing, tekort denken, egoïsme, twijfels over uiterlijk, denken te moeten werken om iets te verkrijgen en nog veel meer. Voor mij is tantra een heldere directe weg van bewustwording geworden om aandachtig te zijn voor totale eerlijkheid en openheid binnen relaties. En dan niet te versloffen in het laten gebeuren van vanzelfsprekendheid, projecties, het terugtrekken in je eigen bubbel of vluchtacties door ongenoegen die je niet bespreekt. Vanaf 2006 ben ik workshops en lezingen gaan geven over deze materie. Series dag workshops en tijdens de retraite weken. Prachtig zijn die momenten dat ieder zich open en kwetsbaar rond deze materie durfden te laten zien. We deden oefeningen, dansten en deelden over gevoelens waar onzekerheid, schaamte of angst op zat zodat de liefde en het werkelijke verlangen zich weer kon laten zien. Iedereen begon geïnspireerde gedichten over liefde te schrijven en hun ervaringen binnen hun eigen leven en relaties te integreren.

Er waren ook fases dat ik geen workshops gaf over dit onderwerp omdat ik meer aandacht nodig had voor mijn kinderen en binnen een liefdesrelatie verder wilde groeien in besef. Daarnaast zijn er altijd mensen die tijdens privé sessies openstaan voor de mogelijkheden binnen hun relaties en houding betreffende intimiteit en seksualiteit. Naast het delen van mijn kennis geef ik meestal een boekenlijst mee en wat tips over goeie workshops/leraren op dit gebied. Maar niet iedereen voelt voor een groepsgebeuren op dit gebied en voor die mensen ontstaan nu online trainingen. Op zich heel prettig. Je kan dit anoniem bekijken en samen met je partner beoefenen op je eigen tijd. En je kan het nog een keer opnieuw luisteren. En herhaling is heel belangrijk als je een nieuwe gewoonte wil aanleren weet ik uit ervaring.

​Het classic boekje: Van seks naar liefhebben van Barry Long kwam voort uit een lezing uit 1984 en blijft actueel en praktisch. Heb dat vaak gelezen en telkens weer spreekt hij over het belang van oprechte toewijding naar liefhebben en wat en hoe je dit kan leren en ervaren. Ik kan het iedereen aanraden om binnen intimiteit je zuiver te richten op liefhebben, zodat je in een meditatieve staat van nieuwsgierigheid en ontspanning komt waarin verveling, agressie, eenzaamheid en spanning verleden tijd worden. Het vrijen is dan een mogelijkheid elkaar te voeden met liefde, inspiratie en aandacht. Maar dit gaat niet vanzelf. Kennis, echte toewijding en oefening is nodig. Tijdens de online training ga ik hier verder op in, maar ook in het boek wat ik met mijn vader aan het schrijven ben over dit onderwerp. Het proces voor mij om deze kennis weer op manieren te delen gaat in ieder geval ook stap voor stap.

Wordt vervolgd.
Liefs Willemijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hier kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief & ontvang als cadeau 2 mooie meditaties.

Inschrijven