Over Het LevensCollege – holistisch opleidingsinstituut

Het ontstaan van het LevensCollege

In 2014 kwam tijdens een visioen het idee om een College op te richten waar mensen opgeleid kunnen worden tot Levenscounselor waarbij psychologie, counseling en mediumschap samenkomen. Niet lang daarna kwamen Bonnie, Yvette, Susanne, Laura, Diana, Marjon en Willemijn samen om hun krachten te bundelen. Alsof het zo moest zijn. Vriendinnen, collega’s en ieder op onze eigen wijze zo uniek in ons eigen vakgebied. Met inspiratie, drive en ook humor hebben

zij het LevensCollege vorm gegeven, daarbij professioneel ondersteund door Timo, Martin en Lucas. Zo bijzonder dat 2 maanden na oprichting al de opleiding tot Levenscounselor startte met 16 studenten. En de afgelopen jaren zijn daar heel veel mensen bijgekomen.
Wat ons allen verbindt is de liefde voor het leven, om te werken met plezier en vooral om samen te groeien. Het LevensCollege groeit nog steeds door op organische wijze. Van de oorspronkelijke oprichtsters zijn een aantal verder gegaan met hun eigen missie. Allemaal echter nog steeds in dienst van de groei van de enorme lichtgolf die we willen creëren. Het LevensCollege groeit ondertussen door met nieuwe mensen en initiatieven, professioneler en met behulp van een steeds grotere groep aan docenten, trainers en vrijwilligers.

We wensen je veel inspiratie en persoonlijke groei toe tijdens jouw reis binnen het LevensCollege en kijken ernaar uit je te ontmoeten binnen onze prachtige community en opleidingscentrum.


Het huidigBestuur van het LevensCollege

Het LevensCollege is een holistisch opleidingsinstituut voor bewustwording en levenswijsheid. We bieden een professionele oase van rust, inspiratie en zingeving.

Het huidige Bestuur wordt gevormd door Bonnie Bessem,  Marjon Landheer, Laura Hertel, Diana Mulock Houwer, Esther den Hartog en Pien van Lambaart. Samen nemen wij besluiten die de koers uitzetten voor de toekomst van het LevensCollege.
Meer informatie en contactgegevens over ons kun je vinden op de pagina: Over het team.
Daarnaast werken we ook samen met (gast) docenten, trainers en fantastische vrijwilligers. 

Het is voor ons belangrijk om elkaar echt in de ogen te kijken, elkaars kracht en valkuilen te zien en de unieke inbreng van elk lid te waarderen. We zijn alle acht verschillend, ieder met haar eigen kwaliteiten en zielenmissie, en tegelijkertijd diep verbonden met elkaar in ons streven om licht en bewustwording te brengen.


Behind the scenes

Meer foto’s van Het LevensCollege kun je vinden op Facebook en Instagram.


In het LevensCollege kun je je o.a. laten opleiden tot Levenscounselor. Een counselor die verstand heeft van levensprocessen en die je kunt consulteren bij zowel privé- als werk gerelateerde vraagstukken. De Levenscounselor is in staat om op adequate en professionele wijze zorg en begeleiding te bieden en combineert hierbij de Westerse Psychologie en de Oosterse Zen Counseling en het Mediumschap. Wij zijn van mening, en we worden daarin gesterkt door de behaalde resultaten, dat de therapeut die kennis heeft van zowel de psychologie en de coachingtechnieken als van intuïtie en mediumschap de cliënt kan benaderen en begeleiden vanuit een holistische manier van kijken. Uit ervaring weten we dat de resultaten snel en blijvend zijn.

Het LevensCollege biedt ook een prachtige opleiding aan om je gevoeligheid en intuïtie te laten opbloeien en je mediumschap te verdiepen. Na deze opleiding “Het nieuwe Mediumschap” zijn er verschillende mogelijkheden tot specialisatie. Wat uniek is aan deze opleiding is dat iedereen die deelneemt, gekoppeld wordt aan één van de docenten voor persoonlijke begeleiding. Daarnaast zijn er meerdere mogelijkheden om praktijkervaring op te doen, denk hierbij aan het mee gaan naar demonstraties mediumschap, het assisteren in workshops of het bijwonen van consulten die docenten geven. Je krijgt na het doorlopen van de modules geen diploma maar een certificaat. Mediumschap is een levenslange ontwikkeling en wij zijn er niet om je te beoordelen, wel om je te begeleiden.

Een gelukkig mens is de mens die altijd open staat voor ontwikkeling en groei. En juist door jouw eigen ontwikkeling ben je in staat om mensen op een adequate manier te helpen en te begeleiden. Heb je zelf een steuntje in de rug nodig dan kun je een afspraak maken voor counseling of meedoen met de opleidingen. Het is een prachtige manier om tot inzichten te komen en adequate oplossingen te vinden voor je problemen.

Het LevensCollege heeft als doel de opleidingen voor iedereen beschikbaar te maken door middel van mogelijke betaling op donatiebasis, naar draagkracht en via sponsoring van stichtingen en bedrijven. Wil je ook begeleiding en opleidingen sponsoren voor een meer stralende wereld neem dan  contact opnemen>>>.

Hier kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief & ontvang als cadeau 2 mooie meditaties.

Inschrijven