Over therapie

4 juli, 2019

Ha Pap,

Ik wil heel graag jullie kijk op het volgende. Hoe kunnen we anders kijken naar therapie?
We leven in een tijd waar veel mensen bezig zijn met therapie, het opruimen en onderzoeken van familiesystemen of het vinden van oorzaken van bepaalde huidige gevoelens in vorige levens. Nou ben ik zelf ook psychologe en begeleidt mensen maar ik merk dat De Levensinitiaties®, door jullie doorgegeven, juist de nadruk blijft leggen op het terugkeren en je aandacht brengen naar je eigen ziel.
Soms hoor ik veel verhalen over vorige levens, hoe gevoelens toen zijn ontstaan, hoe we veel terug moeten naar vroeger…het verleden om iets op te lossen in het Nu. Zijn we dan niet alleen maar onze aandacht aan het verschuiven naar het verleden en juist van het Nu af? Kunnen jullie je licht daarop laten schijnen?

“Ha lieve Bon,
Ja dat zullen we doen met het voorbehoud dat datgeen waar we over hebben ook verschillende bewustzijnslagen heeft.
Zoals we je eerder hebben doorgegeven in de Levensinitiaties® is dat de mens meestal (er zijn altijd uitzonderingen dus laten we die discussie niet voeren ;)) van de fase van onbewust naar zelfbewust naar Goddelijk bewustZijn gaat.
In de eerste fase, wanneer de mens zelfbewust wordt, worden we ons gewaar van de delen in ons. Van onze programmeringen, pijnlagen en belemmeringen die we aangeleerd krijgen in het jonge leven. Op dat moment wil de mens, en vooral het denken, de ervaringen, gevoelens en gebeurtenissen verklaren. Verklaren waar iets is ontstaan, waardoor we zijn wie we zijn. In deze fase van zelfbewustzijn op weg naar goddelijk bewustzijn voel je vaak de strijdt tussen jouw ego (alle programmeringen, verhalen en ideeën over wie je bent) en het dieperliggende besef dat je veel meer bent dan dat.

Wat we zien in het energieveld wanneer er therapie is en men teruggaat naar de herinnering van een angst, trauma of diep verdriet, zijn dezelfde kleuren en herhalingen die er in het energieveld waren tijdens de echte gebeurtenis. Zoals je weet is er in energie geen tijd en plaats dus het lijkt alsof het je op dat moment weer gebeurt of dat je de pijn opnieuw ervaart. Dit is dan zowel zichtbaar in het brein als in de chemische samenstelling van het lichaam, de emoties. Hierdoor kan het juist langer duren voordat men terug is naar huis, naar de ziel. Je kunt terug naar huis als je die kant op loopt niet als je de andere kant op loopt naar het verleden. Begrijp je dat Bon?”

Ja heel goed zelfs en ik zie het ook veel gebeuren. Maar de behoefte is er bij ons om dingen die zijn gebeurd te willen begrijpen en hierdoor los te willen laten. Er zijn genoeg mensen die baat hebben bij regressietherapie of andere therapieën en daardoor inzicht krijgen hoe iets is ontstaan.

“Helemaal waar Bon, echter je blijft te maken hebben met jouw pijnlaag en je programmeringen. Wij kunnen alleen maar zien wat er dan gebeurd met je energieveld. Het is alsof de imprint wordt bevestigd.
Van belang is om al die energie eens te gebruiken voor wat je wel wilt. Je bent oneindige mogelijkheden. Je bent ook diegene voor je geboorte hier op aarde, of het kind en je verleden maar je bent zo veel meer dan dat. Waarom je tijd stoppen in het verleden terwijl het leven zich nu afspeelt? Waarom alles willen verklaren, analyseren terwijl je ook de rest van het Zelf zou kunnen ontdekken. Iedere dag opnieuw zou jij jezelf kunnen uitvinden en creëren. Echter door de oeverloze herhaling van wie je denkt te zijn is er niet genoeg energie over om al jouw oneindige facetten te ontdekken en te manifesteren.”

Nou Pap, we doen dit vaak omdat we gewoonweg een verklaring willen vinden voor verdrietige, moeilijke of traumatische gebeurtenissen in ons leven. En als we dat weten dan krijgen we rust en kunnen we door.

“Haha Bon, dat is echter geen realiteit. Dat is niet wat wij zien, uitzonderingen daargelaten (wist je dat alles een uitzondering heeft in het universum?) Heel simpel Bon, wat denk je dat jou naar geluk brengt?

……..

Geluk !
Boosheid, analyse, verdriet, herbeleving en zelfs begrip of loslaten brengt je niet naar geluk. Dat doet alleen geluk. Veel mensen geloven echter dat ze eerst iets moeten verklaren, begrijpen en dan loslaten voordat ze naar geluk gaan maar dat is een gedachte. Je maakt dan gewoon een omweg. Mag ook hoor….
Verdriet brengt je naar verdriet.
Boosheid brengt je naar boosheid.
Herbeleving naar herbeleving.
Analyse naar analyse en
geluk brengt je naar geluk.

Nu schrijven we dit net voor Pasen = de opstanding. Het opstaan van een nieuwe jij. En er zijn er veel….nieuwe jij’s ?

Het opstaan brengt je naar de opstanding. De ziel die boven de persoonlijkheid uitstijgt en opstaat. Dat is precies waar de levensinitiaties over gaan. Het goddelijke in jou die uit het aardse opstijgt. En wat wil jij Bon? Opstijgen of je verleden overdenken en verklaren. Dan leer je echter een klein facet van jouw oneindige Zelf kennen.

Ga door Bon en iedereen die dit leest. Stijg op, het is nu de tijd.
Neem vandaag eens de tijd om al je energie, gedachten en gevoelens, te richten op wat jij wilt dat in jou opstaat. Wie ben je dan? Wie is die ziel die boven de persoonlijkheid uitstijgt.

Zie je zelf in die opstanding en dat wat in jou opstaat”.

Mooi Pap, dank je wel. Hoe is het met Rob (mijn schoonvader)

“Goed Bon, geef dat maar door. Veel aan het leren en ontdekken op zijn eigen tijd. Tevreden met zijn tuin en opgelucht hoe het met jullie allemaal gaat op aarde. Zijn vrouw en zoons. Hij doet niet veel aan communicatie met jullie ? Maar dat was ook niet altijd zijn sterkte kant als hij met iets interessants bezig was. Zeg maar dat hij hun gedachten hoort en ontvangt. En hij is daar dankbaar voor.

Niet te veel treuren dus over het lijden. Dat is wat is geweest, ga verheugen op de opstanding.

Goede vrijdag was de dood, het afsterven en na de stilte van een dag kwam de opstanding. Verheug je!”

Dank je Pap…..
?

……………..

Alle eerdere berichten zijn gebundeld in Hemeltaal. Te koop in de webwinkel

Berichten die hij doorgaf vanaf 2 dagen na zijn overlijden.
??

Wil je ook weten waar de Levensinitiaties over gaan kijk dan hier >>>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *